tumppi

Moscan

KRJ-I, ERJ-II

† 25.7.2015


Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim game horse
Hevosen kuvat © suba & Nassi

virallinen nimi Moscan rotu, sukupuoli Lewitzer, ori
syntymäaika 28.09.11 (20v. *) painotus Este- ja kouluratsastus
säkäkorkeus, väri 140cm, voikonkirjava omistaja suba (VRL-12468)
rekisterinumero VH13-061-0074 kasvattaja Daniel Kaufmann, Saksa
koulutus ko. HeA, re. 100cm sijoitukset KRJ 57 sijoitusta, ERJ 52 sijoitusta

Luonnekuvaus

Muska on varsinainen naistenmies, eikä taatusti jää keneltäkään huomaamatta. Maneesiin, kentälle, tarhaan tai vaikka talliin saapuessaan se ilmoittaa kyllä selkeästi muille, kuka on tullut paikalle. Muska oikein kiltti hevonen kaikin puolin, mutta sähellykseltään se saattaa välillä unohtaa varoa esimerkiksi astumasta varpaille. Hoitaessa kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, mutta välillä ori saattaa maistella esimerkiksi takin hihaa tai lahjetta. Muska kannattaa kuitenkin pitää sidottuna hoitotoimenpiteiden ajan, ei siksi, että olisi pakko, mutta siksi, että hoidossa ei kestäisi monia tunteja. Muska esiintyy muille hevosille minkä kerkeää, eikä juuri malta seisoa paikoillaan. Taluttessa poni kyllä kulkee taluttajan määräämää vauhtia, mutta steppailee ja hörisee varsinkin, kun tammoja on näköpiirissä. Eläinlääkärin toimenpiteet eivät tuota ongelmia, mutta kengittäjän kanssa ponilla saattaa joskus mennä hermo, kun se ei millään jaksaisi seistä paikoillaan ja vielä yksi jalka ylhäällä.

Muska on oikein oiva esteratsu. Se on nopea ja ketterä ja uusintaradat ovat sen bravuuri. Muska ei pahemmin erikoisesteitä kyttäile, mutta ohi se saattaa juosta, jos ohjaus ei ole selkeää. Vaikka ori hyppää melkein mitä vain, on sillä oltava taitava ratsastaja kyydissään. Ponin vauhti saattaa yltyä jopa vaarallisen kovaksi, jos sillä ei ole ketään kunnolla ohjeistamassa. Muska vaatii myös erittäin perusteellista ohjausta ja jos se huomaa ratsastajansa vain matkustelevan kyydissä, se sujahtaa kyllä varmasti esteen ohi. Poni kyllä tykkää hyppäämisestä, mutta sen luonteeseen vain kuuluu tietynlainen ratsastajan testaaminen ja pieni pilke silmäkulmassa.

Koulussakin Muska tarvitsee erittäin osaavan kuskin. Se on suhteellisen helppo ratsastaa oikein päin, mutta jos ratsastaja ei tiedä kuinka pyytää, ei Muska myöskään mitään anna ja viilettää pää pystyssä. Joskus koulutreenit käyvät ponin mielestä tavattoman tylsiksi ja silloin se keksii mielellään itselleen jotain muuta tekemistä. Tällöin poni alkaa keskittyä kaikkeen muuhun, kuin olennaiseen. Pieniä vihreitä miehiä saattaa pomppia silloin tällöin aidan takaa ja kaikki normaalitkin asiat ovat hyvin jännittäviä. Koulua ratsastaessa Muskalle täytyy siis kehitellä jatkuvasti uusia tehtäviä, joissa se joutuu itsekin hieman miettimään.

Maastossa Muska on hyvin varma ja turvallinen ratsu. Se nauttii erityisesti kiipeilystä ja siitä, kun saa laukata niin kovaa kuin kintuistaan pääsee. Poni kuitenkin pysyy aina hanskassa, joten vauhdikkaampiakaan spurtteja ei tarvitse pelätä. Porukassa Muska on usein johtajaponina, eikä viihdy, jos joku muu kulkee sen edellä. Jos Muska ei ole jonon kärjessä, saattaa se aloittaa taas kaikkien jännittävien asioiden keksimisen.


Sukutaulu

i. Hänsel, evm. ii. Meinhard, evm. iii. Joachim, evm.
iie. Eliane, evm.
ie. Carla, evm. iei. Harald, evm.
iee. Lena, evm.
e. Maja, evm. ei. Marco, evm. eii. Jacques, evm.
eie. Margit, evm.
ee. Jessica, evm. eei. Heinrich, evm.
eee. Frieda, evm.

Sukuselvitys

© noah.

i. Moscanin suvusta löytyy paljon erilaisia poneja. Orin isä Hänsel on vain 138cm korkea pieni voikonkirjava poniori, mutta jälkeläisensä tapaan Hänsel on kilpaillut paljon koulu- ja esteratsastuskilpailuissa. Kilpaponina ori onkin niittänyt mainetta erityisesti Saksassa, mutta myös ympäri Eurooppaa. Hänselillä on useita jälkeläisiä, joista nuorimmat vasta vuosikkaita. Luonteeltaan varma, mutta osaavan ohjaajan vaativa ori periyttää vahvasti potentiaaliaan erityisesti kouluradoille.
ii. Meinhard on 141cm korkea lewitzer-ori. Kohtuullisen itsepäisenä pidetty ori on startannut muutamissa koulukilpailuissa, mutta pääasiassa se viettää aikaansa lasten harrasteponina. Meinhard on myös ajokoulutettu, ja nyt eläkepäivillään ori onkin alkanut uuden ohjastajansa kanssa kilpailemaan valjakkokilpailuissa. Orilla on 5 jälkeläistä.
iii. Joachim, rautiaankirjava 140cm korkea esteponi vaikutti aikanaan paljon Saksan ja Englannin lewitzerjalostukseen. Joachimilla on lukuisia jälkeläisiä eri ratsastussuunnissa ja ympäri maailmaa. Joachim itse menestyi parhaiten valjakko- ja koulukilpailuissa, mutta vanhemmilla päivillään ori toimi lähinnä jalostusorina Saksassa. Suosittuna jalostusorina Joachimin vaikutusta lewitzerjalostukseen on tutkittu jonkun verran, ja onkin huomattu että erityisesti orin ulkomuoto ja itsenäinen luonne ovat periytyneet useamman polvenkin taakse.
iie. Tamma Eliane on 137cm korkea voikonkirjava poni. Eliane ei ole juuri kilpaillut, sillä se teki pääasiassa uraansa ratsastuskoulussa harrasteponina. Hienon koulusukunsa takia Elianea on kuitenkin käytetty siitoksessa, ja tammalla onkin 4 jälkeläistä. Eliane itse on palkittu moneen kertaan rakennearvosteluissa ja tamma on myös kantakirjattu II palkinnolla Saksassa.
ie. Carla, 140cm voikonkirjava tamma. Luonteeltaan Carla oli erittäin leppoisa ja luotettava, sen kanssa pärjäsi aikoinaan kuka tahansa aloittelijasta kokeneeseen ratsastajaan. Vanhemmiten tammasta on tullut vähän kärttyisä, mutta se käy edelleen tuttujen hoitajiensa kanssa paljon näyttelyissä. Carla on kantakirjattu Saksassa III palkinnolle ja tammalla on 10 jälkeläistä. Siitosuran ohella Carla on poikennut myös koulukilpailuissa, joissa se on sijoittunut kohtuullisella menestyksellä.
iei. Ori Harald on 147cm korkea ruunikonkirjava esteponi. Estekilpailuiden ohella ori on käynyt lukuisissa näyttelyissä ja se onkin palkittu usean maan kantakirjassa II palkinnolla. Harald vaikuttaa pitkälti Englannissa, jossa ori on viettänyt suurimman osan ajastaan. Estekilpailuiden lisäksi Haraldia on nähty Best Hunter Pony luokissa useana vuonna voittaen koko kilpailun kahtena vuonna. Luonteeltaan Harald on kiltti, mutta ratsastettaessa vaativa.
iee. Tamma Lena vietti pitkän aikaa myös Englannissa, mutta muutti Saksaan 15 vuoden iässä. Lenan kanssa on kilpailtu monipuolisesti eri lajeissa valjakosta esteille ja tamma on palkittu rakennearvosteluissa useasti I palkinnoilla. Lena on saavuttanut vuonna 2007 I-palkinnon Saksan lewitzerien laatuarvostelussa, vaikka jälkeläisiä sillä ei ole erityisen montaa. Nämä muutamat jälkeläiset ovat kuitenkin erityisen hyviä lewitzer rodun edustajia, joten tamma on todellakin laatuarvostelupalkintonsa ansainnut.

e. Moscanin emä on tamma nimeltä Maja. Maja on Saksassa asuva siitostamma, joka ei ole koskaan startannut ratsastuskilpailuissa. Hyvästä suvusta polveutuva tamma siirrettiin varhaisessa vaiheessa siitoskäyttöön ja sillä onkin paljon menestyneitä jälkeläisiä. Maja itse on palkittu rakennearvosteluissa useasti, kuten myös tamman jälkeläiset. 140cm korkea tamma periyttää vahvasti myös luonnettaan rakenteen ohella jälkeläisilleen.
ei. Marco asuu nykyään Ranskassa. 145cm rautiaankirjava ori kilpailee aktiivisesti esteillä jopa 120cm luokissa nuorten ratsastajiensa kanssa. Marcolla on muutamia jälkeläisiä, sillä ori ei ole vielä ollut aktiivisesti tarjolla jalostukseen. Hyväluonteinen ori on kuitenkin todennäköisesti siirtymässä eläkkeelle lähivuosina, joten odotettavissa on, että sitä tullaan näkemään lewitzerien suvuissa enemmänkin.
eii. Jacques on lewitzereille epätyypillisesti melko hankalakin poni. 145cm korkealta orilta löytyy omaa tahtoa ja egoa vaikka muille jakaa, mutta erityisesti esiintymiskykynsä ja koulupotentiaalinsa takia ori on palkittu usein kouluratsastusarvosteluissa. Rakenteeltaan Jacques ei ole erityisen hieno, mutta orilta löytyy suorituskykyä kouluradoilta jopa Vaativiin luokkiin asti. Voikonkirjavaan oriin voi törmätä toisinaan lewitzerien suvuissa, ja Jacques edustaa harvinaisempaa linjaa kuin mitä lewitzereissä nykyään on.
eie. Margit on 137cm korkea pieni rautiaankirjava ponitama. Margit asuu edelleen omistajallaan viettäen eläkepäiviä Saksassa. Margit tuli tunnetuksi nuorena ponina kun se voitti useita vaativan tason kouluratoja nuoren ratsastajansa kanssa. Sittemmin tamma on siirtynyt siitoskäyttöön ja sen jälkeläiset ovat osoittautuneet emänsä veroisiksi kisaponeiksi vaihtelevasti eri lajeissa. Margitin jälkeläiset nimittäin kilpailevat niin esteillä, koulussa kuin valjakossakin.
ee. Tamma Jessica on nykyään edesmennyt 140cm korkea rautiaankirjava kouluponi. Jessicalla on vain kaksi jälkeläistä, joista toinen on ratsastuskoulussa opetusponina. Tamma itse palkittiin I-palkinnolla rakennearvostelussa 3-vuotiaana, mutta tämän jälkeen tamma ei kiertänyt enään näyttelyissä. Jessicalla on sijoituksia erityisesti valjakkokilpailuista, joissa se loukkaantuikin lopulta niin, että sen omistajat katsoivat parhaaksi päästää tamman eteenpäin.
eei. Heinrich, melko kiltti, mutta toisinaan myös vähän arvaamaton 146cm korkea poniruuna jätti ennen ruunaamistaan kymmeniä jälkeläisiä. Heinrich itse on menestynyt erinomaisesti kouluradoilla aina vaativissa luokissa lähtien ja ruuna on palkittu parhaana kouluponina Saksassa useampana vuonna peräkkäin. Voikonkirjavan ruunan jäkeläisiä voi löytää aina Suomesta asti, sillä ennen ruunaamistaan se oli melko suosittu jalostusori.
eee. Frieda on 140cm korkea lehmänkirjava ponitamma, joka toimi pääasiassa harrasteponina. Tammalla on tuloksia satunnaisista kilpailuista eri lajeista, mutta erityisen menestyksekäs se ei ole koskaan ollut. Frieda on palkittu I-palkinnolla kantakirjassa ja tamma on erityisesti liikkeistään saanut paljon kiitosta laatuarvosteluisa. Friedalla on 6 jälkeläistä, jotka ovat kilpailleet emänsä tavoin vaihtelevasti eri lajien kilpailuissa.

Jälkeläiset

o. Clausholms Fenric s. 10.05.13 (e. Vaguely Noble)
t. Clausholms Mary Poppins s. 01.06.13 (e. Sie Die v. Dalton)
o. Durham Rewa s. 21.06.2013 (e. Hillhouse Strophia)
t. GL Sophie s. 30.06.13 (e. Ahorn Sophia)
o. Cryff Mocha s. 17.07.13 (e. Für die Katz Sein)
t. Derian Maisie s. 12.10.13 (e. Arbeiten Dame)
t. Derian Splashed Dream s. 06.01.14 (e. Arbeiten Dame)

Kilpailukalenteri


30.11.2014 Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu - 3,5+40+13+20+15 = 91,5 p. / ERJ-II
15.02.2015 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu - 5 (4+6) - 40 - 17 - 20 - 15 - 3 = 100 p. / KRJ-I

päivämäärä kutsu KRJ luokka sijoitus
31.01.15 Fiktio HeA, KRJ Cup 43/496
31.07.14 Fiktio HeA, KRJ Cup 7/210
28.02.14 Kilpailukeskus Ginger HeA, KRJ Cup 41/522
28.02.14 Kilpailukeskus Ginger HeB, KRJ Cup 47/475
13.07.13 Konkkaronkka HeA 5/40
12.07.13 Konkkaronkka HeA 3/40
10.07.13 Konkkaronkka HeA 6/40
10.07.13 Konkkaronkka HeA 3/30
09.07.13 Konkkaronkka HeA 6/40
08.07.13 Konkkaronkka HeA 5/40
08.07.13 Marike HeA 3/50
08.07.13 Konkkaronkka HeA 3/30
07.07.13 Konkkaronkka HeA 2/30
07.07.13 Takkuinen HeA 5/50
06.07.13 Konkkaronkka HeA 2/40
06.07.13 Konkkaronkka HeA 2/30
05.07.13 Konkkaronkka HeA 1/40
05.07.13 Takkuinen HeB 7/50
30.06.13 Takkuinen HeB 7/50
28.06.13 Zurück HeA 6/50
28.06.13 Dahlgård HeA 2/40
27.06.13 Golden League Sporthorses HeA 1/30
26.06.13 Golden League Sporthorses HeA 4/30
23.06.13 Golden League Sporthorses HeA 4/30
21.06.13 Järviluoto HeA 4/60
21.06.13 Järviluoto HeB 3/60
21.06.13 Takkuinen HeA 4/30
20.06.13 Kadotetut Suomenhevoset HeA 1/30
19.06.13 Takkuinen HeA 2/30
19.06.13 Bairdon HeB 4/40
19.06.13 Fiktio HeA 2/40
18.06.13 Kilpailukeskus Stewart HeB 2/30
18.06.13 Golden League Sporthorses HeA 4/30
17.06.13 Tuuliharja HeB 1/40
17.06.13 Golden League Sporthorses HeA 1/30
17.06.13 Golden League Sporthorses HeA 2/30
16.06.13 Bairdon HeA 6/40
16.06.13 Golden League Sporthorses HeA 4/30
16.06.13 Haavisto HeA 1/30
16.06.13 Kilpailukeskus Stewart HeB 3/30
15.06.13 Revenance Stud HeA 5/50
15.06.13 Kilpailukeskus Stewart HeB 2/30
15.06.13 Takkuinen HeA 3/30
15.06.13 Bairdon HeB 1/40
15.06.13 Haavisto HeA 4/30
14.06.13 Bairdon HeB 2/40
14.06.13 Riiviöt HeA 7/50
13.06.13 Zurück HeA 7/50
12.06.13 Zurück HeA 7/50
12.06.13 Bairdon HeA 5/40
08.06.13 Takkuinen HeB 1/50
07.06.13 Takkuinen HeA 4/50
31.05.13 Fiktio HeA 3/40
31.05.13 Fiktio HeA 4/40
30.05.13 Fiktio HeA 5/40
28.05.13 Fiktio HeA 3/40
26.05.13 Fiktio HeA 5/40
päivämäärä kutsu ERJ luokka sijoitus
09.12.13 Örpsilä 100cm 4/30
06.12.13 Örpsilä 100cm 5/30
05.12.13 Örpsilä 100cm 5/30
09.11.13 Vecno Stud 100cm 3/40
23.09.13 Pirunportti 100cm 2/30
31.08.13 Selle de Royal 100cm 5/30
24.08.13 Zurück 100cm 2/50
18.08.13 Mystic Cloud 90cm 2/23
04.08.13 Riiviöt 90cm 3/50
02.08.13 Riiviöt 100cm 3/50
31.07.13 Riiviöt 100cm 1/50
28.07.13 Riiviöt 100cm 6/50
27.07.13 Riiviöt 100cm 3/50
26.07.13 Riiviöt 100cm 3/50
23.07.13 Moana part breds 100cm 5/40
22.07.13 Moana part breds 100cm 3/40
21.07.13 Vallaton 100cm 2/39
20.07.13 Moana part breds 90cm 5/40
18.07.13 Moana part breds 100cm 6/40
17.07.13 Kärmeniemi 100cm 5/30
15.07.13 Naminot 90cm 1/30
05.07.13 Kisakeskus Rehberg 100cm 4/40
05.07.13 Claridge Stud Riders 100cm 3/32
04.07.13 Kisakeskus Rehberg 100cm 3/40
04.07.13 Claridge Stud Riders 100cm 5/32
01.07.13 Kisakeskus Rehberg 100cm 6/40
30.06.13 Simplicity 90cm 5/30
28.06.13 Zurück 100cm 4/50
27.06.13 Zurück 100cm 3/50
26.06.13 Zurück 100cm 5/50
25.06.13 Zurück 100cm 1/50
25.06.13 Moondance 100cm 2/30
24.06.13 Zurück 100cm 2/50
24.06.13 Moondance 100cm 5/30
23.06.13 Moondance 100cm 4/30
22.06.13 Zurück 100cm 4/50
20.06.13 Zurück 100cm 1/50
19.06.13 Kadotetut Suomenhevoset 100cm 1/30
16.06.13 Kadotetut Suomenhevoset 100cm 2/30
16.06.13 Kadotetut Suomenhevoset 100cm 4/30
15.06.13 Zurück 100cm 7/50
15.06.13 Tuuliharja 100cm 6/40
14.06.13 Tuuliharja 100cm 2/40
14.06.13 Riiviöt 90cm 7/50
13.06.13 Riiviöt 90cm 2/50
13.06.13 Golden League Sporthorses 100cm 4/30
13.06.13 Linya Stud 100cm 1/40
09.06.13 Riiviöt 90cm 1/50
19.05.13 Riiviöt 90cm 3/40
19.05.13 Riiviöt 100cm 2/40
18.05.13 Riiviöt 100cm 5/40

Päiväkirja

08.01.2015

Kouluvalmennus, valmentajana Bertta
Valmensin taas kerran samaa ratsukkoa, eli suba-ratsastajaa kirjavan, melko menevän poniorinsa Muskan kanssa siis. Tänään harjoiteltaisiin kouluratsastusta kuten viime kerrallakin, tällä kertaa vain laukanvaihtojen suhteen. Vielä alkukäynnit ja -ravit, jonka jälkeen sitten vain laukanvaihtoja lävistäjällä treenaamaan! Suba ja Musko laukkasivat ohjeideni mukaisesti parin maneesin kierroksen rentoa, melko pitkää laukkaa ennen kuin he tekivät ensimmäisen laukanvaihdon lävistäjällä. Vaihdoin jälkeen käskin ratsukon parantaa vähän seuraavalle kerralle ja olla hiukkasen huolellisempi laukanvaihdon valmistelun kohdalla, eikä hätiköitä tai kiirehtiä liikaa. Silloinhan ponistakin tulisi vaikeammin hallittava ja muutenkin vaihdot olisivat haastavampia tehdä, kun huonoon tilanteeseen jouduttaisiin. Alkuhankaluuksista huolimatta loppua kohden laukanvaihtojen laatu parani aivan selvästi ja niin ratsastaja kuin hevonenkin näyttivät valmennuksen loputtua hyvin tyytyväisiltä!

07.01 2015

Kouluvalmennus, valmentajana Bertta
Minulle jo ennestään melko tuttu ratsastaja Suba ja hänen kirjava, vauhdikkaan luonteinen lewitser-orinsa Muska lämmittelivät itsekseen maneesissa pitkin ohjin mentävillä alkukäynneillä tehden samalla runsaasti pysähdyksiä ennen tämän päiväisen kouluvalmennuksen alkua, jonka siis ratsukolle pitäisin. Heti kun saavuin maneesiin, käskin suban ja innokkaan Muskan alkaa ottaa jo vähän raviakin käyntisiirtymien kera, ennen kuin ratsukon olisi määrä jo vähän laukatakin, tässä tapauksessa maneesin keskellä ympyrällä. Tällä kerralla olisi tarkoitus saada ratsukon kanssa aikaan hyvän näköiset, siistit pohkeenväistöt joita tehtäisiin maneesin molemmilla pitkillä sivuilla. Lyhyillä sivuilla taas piti laukata pääty-ympyrä ja tehdä lyhyen sivun keskikohdassa käyntisiirtymä. Tehtävä onnistui subalta ja lopussa jo varsin hikiseltä Muska-ponilta oikein hyvin niin käynnissä kuin ravissakin, eikä mistään asiasta ratsukkoa edes tarvinut moittia ollenkaan!

06.01.2015

Kouluvalmennus, valmentajana Laura
Olin laittanut ratsukon lämmittelemään itsenäisesti, ja seurailin ratsukon menoa sen aikaa. Kun alkuverryttelyt saatiin tehtyä, aloimme tekemään tehtävää, johon kuului siirtymisiä. Ratsukon tehtävänä oli ratsastaa niinsanottua kahdeksikkoa niin, että vaihtaessaan toiselle ’kahdeksikon ympyrälle’ tuli laskea käyntiin, ja taas seuraavassa kulmassa nostaa raviin. Ravi koitettiin pitää rauhallisena, ja tehtävä onnistuikin ratsukolta loistavasti. Viimeisellä kerralla Muskaksi kutsuttu ori alkoi viskomaan päätään, kuin kyllästymistään ilmaistakseen, mutta totteli kuitenkin selässäistujaa. Seuraavaksi vuorossa olivat laukkaan siirtymiset, joita testailimme suurilla päätyvolteilla, joiden ajaksi nostettiin laukka. Muualla maneesissa ratsukon oli tarkoitus käännellä erilaisia kuvioita, joiden aikana testailtiin esimerkiksi siirtymisiä ravista pysähdykseen ja takaisin raviin. Ori suoriutui tehtävästä omaan tapaansa tyylikkäästi, ja olikin ilo antaa ratsukon laukkailla ensin hetki omia menojaan hieman epähillitymmin, ja päästää sitten Muska ratsastajineen loppukäynneille.

7.11.2014

Estevalmennus, valmentajana B
Muskan kanssa verryteltiin ravailemalla runsaasti taivuttelevia voltteja ja ympyröitä, sekä otettiin alle muutamia vastalaukkoja loivalla kiemurauralla. Muska toimi omalla moottorilla ja innostui laukannostoista kovasti, aikaan saatiin kivaa temmonlisäystä. Odotin valmennukselta paljon, sillä vauhdikkaammalla ponilla teiden ratsastus sujui kieltämättä paremmin kuin hitaalla menijällä. Tänään aiheeksi otettiin kolmen pystyn jumppasarja sekä ympyrällä hypyt. Kolme estettä oli sijoitettu pitkälle sivulle, ja neljännen olin laittanut keskelle kenttää. Tarkoituksena oli ottaa jumppahyppyjä askeleettomalla sarjalla, sekä hypätä kaarevalla tiellä pientä ristikkoa. Tehtävään kuuluisi niin nopeatempoinen sarja, joka vaati ratsastajalta tarkkuutta ja nopeita reaktioita, sekä kaarevan tien hyppy, joka treenaisi ratsukkoa tehokkaasti. Molemmista estekokonaisuuksista olisi hyötyä myöhemmin radan ratsastuksessa, jos ratsukko mieli osallistua estekisoihin. Muska kompuroi ensimmäisillä kerroilla jumppasarjan niin vauhdikkaasti läpi, että puomit eivät tahtoneet pysyä paikoillaan. Ratsastaja otti ponin kanssa muutaman askeleen peruutusta aina ennen tehtävää, jotta Muska olisi paremmin kontrollissa myös sarjalla. Lopulta suoritus saatiin osumaan nappiin, ja Muska tuli jumppahypyt hyvällä tasapainolla, ilman ainuttakaan osumaa puomiin. Ympyrällä ratsastaja päätyi maistelemaan hiekkaa, kun Muska löi liinat kiinni ratsastajan unohtaessa pohkeet. Seuraavalla kerralla poni yritti eri temppua, ja pyyhälsi vauhdikkaasti esteen ohi ratsastajan istuessa kyydissä hämmentyneenä. Nyt oli aika ottaa poni hallintaan, ja ratsastaja keskittyi ulkopohkeeseen entistä paremmin. Kirjava poni saatiin lopulta ristikon ylitse, ja sama tehtävä onnistui myös hiukan isompana. Toiseen suuntaan sattui yksi kielto jumppasarjalle, mutta kun ratsastaja löysi itsestään hiukan taistelutahtoa ylittyivät esteet mallikkaasti. Loppuverkoiksi otettiin rauhallista eteen- alas ravia hakien poniin rentoutta ja hyvää tahtia.

6.11.2014

Kouluvalmennus, valmentajana B
Ratsastaja verrytteli Muskan omatoimisesti valmiiksi, ja kentällä minua odotti tehtäviinsä valmistautunut ratsukko. Valmennuksen aiheena oli kolmikaarinen kiemuraura, johon kuuluisi sekä kaarevia teitä että suoria pätkiä. Kolmikaarinen aloitettiin ravissa, ja Muska liikkui kivasti eteen, kunhan sitä muisti huomautella pohkeella. Kun asetukset saatiin pelaamaan, rauhoittui Muska työntekoon ja meni todella kivasti. Sama tehtävä toistettiin laukassa, ja mukaan tuli kaksi vaihtoa. Ensimmäinen vaihto tuli Muskalle yllätyksenä, ja ratsastaja sai muutaman laiskahkon pukin palautteeksi. Seuraavalla kierroksella ratsastaja muisti keskittyä valmisteluun paremmin, ja Muska vaihtoi laukat vaivattomasti. Toiseen suuntaan ongelmia ei ilmennyt, joten pääsimme loppuverkkoihin. Halusin ratsastajan laukkaavan hetken aikaa uraa pitkin pyytämättä ponilta mitään, jotta valmennus ei täyttyisi liian monista haasteista. Muska laukkaili iloisesti korvat hörössä, ja vain muutama ravirikko tuli matkaan. Muska selvästi osasi vaatia, mutta vaikutti siitä huolimatta suhteellisen helpolta ratsulta.

5.11.2014

Estevalmennus, valmentajana Víva
Tutun näköinen poni pärskähteli maneesissa, minun saapuessani sinne. Tervehdin subaa reippaasti, jolloin huomasin että poni olikin joskus valmennuksessani käynyt poni Muska. Tänään sainkin valmentaa ratsukkoa jälleen kerran. Annoin suban verrytellä Muskan itsenäisesti, jonka jälkeen pistin ratsukon pomppimaan hetken aikaa kavaleteillä, jotka olivat jääneet viime valmennuksesta maneesiin. Sillä aikaa tein maneesiin okseri-okseri-pysty linjan. Kun sain linjan kasattua, pyysin ratsukkoa hyppäämään sitä pari kertaa. Ratsukko lähtikin suorittamaan linjaa reippaasti, jolloin Muskakin taisi innostua melkoisesti. suba sai pidettyä siitä huolimatta innokasta poniaan hallinnassa, joten linjan suorittaminen kävi ratsukolta helposti. Annoinkin suban ja Muskan hypätä linjaa vielä pitkänkin aikaa, minun säädellessä esteen korkeutta lopuksi 100cm. Valmennuksen loputtua, jätin ratsukon loppuverryttelemään rauhassa, minun lähdettyäni.

25.10.2014

Estevalmennus, valmentajana Bertta
Muska aloitti pitkin ohjin mentävän käynnin heti kun suba käski sitä pysähdyksestä eteenpäin. Hetken päästä käskyni johdosta ratsukko otti raville ja alkoi verryttelemään sitäkin askellajia. Heti kun olin saanut esteet kannettua kentän keskiosaan ja saanut ne laitettua oikeaaseen järjestykseen esteradan hyppäämistä varten, suba antoi kirjavalle ponilleen laukkapohkeet ja aloitti hyppäämisen saman tien, kunhan vain ensin selitin tehtävän! Tehtävä sujui ratsukon osalta hienosti, vaikka yhden kerran Muska kyllä kielsikin muistaakseni radan kolmannelle esteelle, joka taisi olla okseri. Kielto tapahtui puhtaasti siitä syystä, että suba ei ollut kunnolla ratsastamassa eikä menossa esteelle. Lopuksi esteet olivat mielestäni nousseet jo ainakin 95 cm korkuisiksi, eikä tuota yhtä kieltoa lukuunottamatta mitään moitittavaa oikeastaan ilmennyt!

22.10.2014

Estevalmennus, valmentajana Venla
"Hidasta, hidasta," "prr", ja "pidätä" taisivat olla ensimmäiset sanani kun annoin Suballe ja Muskalle tehtävän, jossa oli tarkoituksena hypätä vain kahden esteen linja pitkällä sivulla. Esteet olivat aluksi vain noin 60 cm korkeudella ja tarkoituksena oli tulla se rauhallisella mutta etenevällä temmolla noin viidellä laukka-askeleella, mutta ratsukko veti sen "hienosti" seitsemällä. Muska viiletti täyttä vauhtia ja minä sain puistella päätäni kentän keskellä. Käskin ratsukon tulla tehtävä uudelleen, molemmat esteet ravilähestymisellä. Aluksi Suballa oli vaikeuksia pitää ori ravilla, mutta onnistuihan sekin lopulta. Kehuin ratsastajaa ja nostin esteet 80 cm korkuisiksi. Ori hyppäsi hienosti komealla ilmavaralla linjan. Jopa melko rauhallisestikin! Olin kieltämättä aika yllättynyt yhtäkkisestä vauhdin muutoksesta, mutta ehkä ratsastaja ei ollut alkutunnista niin tarkkana. Seuraava tehtävä oli jo pieni radanpätkä. Siihen kuului muuria, vesimattoa, okseria, ristikkoa, pystyä.. Kaikennäköistä! Mutta ratsukko hyppäsi radan virheittä, vaikka esteillä oli korkeutta kahdeksastakymmenestä sentistä metrikymppiin. Kehuin jälleen ratsukkoa hienosta työstä, ja samalla koko tunnista!

21.10.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Venla
Muska teki näyttävän ja ilmavan pohkeenväistön aina lävistäjän keskeltä pitkän sivun loppuun. Muskan ratsastaja Suba näytti keskittyneeltä, kun valmistautui tehtävän seuraavaan osaan, avotaivutukseen pääty-ympyrällä. Ympyrä sujui hyvin, olisi saanut olla isompi mutta pääasia että avot tulivat esille. Pitkällä sivulla oli loiva kiemuraura, jossa täytyi ensimmäisellä sivulla pidentää askelta ravissa, lyhyellä sivulla kaarteen keskellä keskiravia ja ravista suoraan pysähdys. Pysähdyksesta laukannosto, laukkaympyrä siitä ja samasta pysähdyksen kohdasta raviin siirtyminen. Keskiravia tehtävä loppuun. Tämä sujui Subalta ja Muskalta tosi kivasti, sekä poni - että ratsastaja keskittyivät ja tehtävä näytti helpolta. Muska kulki hienossa muodossa ja rehellisessä peräänannossa, selvästi se keskittyi tehtävään, eikä keksinyt metkuja. Suban ratsastus oli siistiä, tehtävä sujui siis moitteitta. Viimeisenä tehtävänä oli suht. helppo keskilinjalta laukkaväistö pitkälle sivulle ja päädyssä laukkaympyrä. Tehtävä sujui hienosti, joten kehuin ratsukkoa joka sai aloittaa loppuverkat.

20.10.2014

Kouluvalmennus, valmentajana emmi
Kirjava lewitzer Muska liikkui jo niin alkukäynneissä-, kuin raveissakin todella hyvin suban alla, ja siitä ratsukkoa taisin jo kehuakin. Tällä kertaa oli kouluvalmennus, jossa painotettaisiin paljon kaikkeen rentoon -esimerkiksi taivutuksiin, pitkiin askel-lajeihin, ponin niskan myötäämiseen, ja niin edespäin. Pian alkulämmittelyiden jälkeen kerroin suballe valmennuksen ensimmäisen tehtävän, johon kuuluisi muun muassa askeleenpidennyksiä sekä taivutuksia; tehtävä nimittäin toteutettaisiin ravilla kaheksikolla, jossa piti aina ikään kuin suuntaa vaihtaessa pidentää askelta, tai no mennä lisättyä ravia. Suba ratsasti Muskan heti hyvin rentoon, pitkään muotoon niin, ettei ponia ollut lähes ollenkaan koottu, kun peräänantoonkin päästiin. Tämän tehtävän jälkeen ratsukko sai vielä mennä keskiympyrällä laukkaa ja tehdä samalla laukka-ravi-siirtymisiä, ja vastalaukkaakin toki mentiin!

19.10.2014

Estevalmennus, valmentajana emmi
Valmennuksen alkupuolella suba sai ensin ratsastaa Muskalla hieman ravia pääty-ympyrällä hakien oria mahdollisimman hyvin kuulolle ja herkäksi kaikille avuille, sekä pidätteille, sillä ainakin mitä minä huomasin, Muska oli vähän turhankin vauhdikkaalla tuulella jo heti alkuun. Kun olin miettinyt vähän aikaa, minkähän hyppytehtävän ratsukolle laittaisi, pääsin vihdoin jo tulokseen; 70 cm korkeat pikkupystyt lyhyille sivuille, 80 senttimetriä korkeista pystystä ja okserista koostuva kaareva linja pitkälle sivulle, lävistäjälle kolmen 70 cm korkuisen ristikon jumppasarja, ja vielä toiselle pitkälle sivulle yksittäinen peräti 85 senttinen trippeli, joka pitäisi tulla sopivan reippaassa vauhdissa, ettei vauhti tyssäisi kesken lähestymisen. Aluksi hieman epäilin, että mitenkähän tästäkin selvittäisiin, mutta ratsukkohan hyppäsi pikkuradan ihan loistavalla tyylillä! Muska meni sopivaa vauhtia, suba oli mukana hypyissä ja ratsasti hyvin, ja niin edes päin…

15.10.2014

Estevalmennus, valmentajana emmi
Tällä kertaa sain valmennettavakseni veikeän näköisen Moscanin ratsastajansa suban kera. Vuorossa olisi estevalmennus! Ajattelin tehdä jonkun jumppasarjatehtävän, jossa olisi myöskin jotain kontrolliharjoituksia. Ensin käskin ratsukon tehdä paljon voltteja alkuravien ajan. Laukkaamaan alettiin suunnilleen kymmenen minuutin kuluttua valmennuksen alusta. Laukassakin käskin suban taivutella innokkaan tuntuista Moscania, joka sujuikin oikein hyvin, sillä Moscan oli juuri sopivan nöyrällä ja taipuisalla tuulella. Sopivan pituisen käyntitauon johdosta pääsi ratsukko sitten vihdoin hyppäämäänkin! Jumppasarjassa oli viisi estettä, ja sen hyppäämistä ennen sekä hyppäämisen jälkeenkin piti ottaa laukka-ravisiirtymä. Aluksi esteet olivat korkeudeltaan suunnilleen 70-80 cm, mutta pian ne nostettiinkin jo 90 cm korkeiksi. Viimeisellä kerralla ratsukko hyppäsi sarjan viimeisen esteen jo ainakin metrin korkuisena. Loppuravit-, ja käynnit mentiin rennolla tyylillä pitkin ohjin koko kentän uraa pitkin. Niin suba, kuin myös Moscankin näytti olevan hyvinkin tyytyväinen tähän estevalmennukseen!

28.09.2014

Estevalmennus, valmentajana Víva
Suba ja hänen poninsa Muska lämmittelivät itsenäisesti kentällä, kun saavuin kentän laidalle. Reipas voikonkirjavaponi pärskähteli satunnaisesti, Suban taivutellessa sitä kumpaankin suuntaan. Kun ratsukko oli lämmitellyt riittävästi, siirryin kentälle. Tänään minulla olikin tarkoitus pitää pienehkö estevalmennus kyseiselle ratsukolle. Hetken mietityäni, päätin tehdä hieman erikoisemmista esteistä radan, jota Suba tulisi hyppäämään Muskan kanssa. Siirtelin parit estetolpat puomeineen kentälle ja kokosin niistä 100cm radan. Kun esteet oli pystytetty, kävin hakemassa tötsiä, pari lankkua sekä vesiesteen, johon ei kuitenkaan tullut vettä. Siirtelin kamat esteiden alle, jonka jälkeen rata oli valmis. Pystytin vielä hieman taaemmaksi verkkaesteen, jonka alle tuli pari tötsää. Sitten oli ratsukon aika hypätä. Suba ei kauaa aikaillut taikka miettinyt, kun ratsukko kiiti reippaasti kohti verkkaestettä. Muska kyttäsi alussa estettä, mutta ensimmäisen hyppy kerran jälkeen loputkin kolme hyppyä sujuivat hyvin. Päätinkin sillin, että on aika siirtyä radalle. Kävimme Suban kanssa radan nopeasti läpi, jonka jälkeen annoin ratsukolle luvan lähteä suorittamaan rataa. Muska laukkasi reippaasti, mutta tasaisesti ensimmäiselle esteelle, hypäten sen reilulla ilmavaralla, joka näytti hieman huvittavalta. Muska hyppäsi kuitenkin seuraavat esteet hiukan hillitymmin, jolloin Suballakin oli helpompi mennä ponin hyppyihin mukaan. Kun ratsukko suoritti loputkin kaksi estettä, oli aika lopetella valmennus loppuverryttelyihin. Suba verryteli poninsa sillä aikaa, kun keräsin esteet pois kentältä.

22.09.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Marz
Päätimme tänään Suban ja Muskan kanssa työstää pohkeenväistöjä ja laukanvaihtoja. Vaikkakin ratsukko oli jo alkulämmittelyn suorittanut, halusin nähdä hieman pääty-ympyröitä, siirtymisiä ja Muskan taivuttelua. Näin viimeksi Muskan estevalmennuksen merkeissä ja muistin kuinka innoissaan se silloin oli, mutta nyt sitä innokkuutta ei meinannut löytyä. Muska kyllä taipui hyvin ja pääty-ympyrätkin olivat mallikkaita, mutta siirtymisissä ori oli varsin tahmea. Suba kiinnitti tähän ajoissa huomiota ja tomerasti komensi ponia, jolloin Muska nöyrtyi. Tämän jälkeen pyysin ratsukkoa tekemään pitkillä sivuilla pohkeenväistöä käynnissä keskihalkaisijalle ja siitä takaisin. Parin kierroksen jälkeen siirryimme raviväistöihin. Kokonaisuudessaan väistöt sujuivat hyvin, energisyyttä tosin olisin hieman kaivannut lisää. Laukanvaihdoissa Muska ei alkuun hoksannut homman juonta ja hieman osoitti mieltään pienillä pukeilla ja rynnimällä eteenpäin. Pyysin Subaa hetkeksi rauhoittamaan tilanteen ja käyttämään täsmällisempiä apuja. Hetken ratsukon laukattua pelkässä myötälaukassa alkoi Muska taas innostua ja jatkoimme harjoitusta. Nyt vaihdoit tulivat erittäin näppärästi, huomaamattomasti ja tuosta vaan. Ratsukko lopetti muutamaan onnistuneeseen vaihtoon. Oli hienoa nähdä, kuinka Muskan alussa nähty laiskuus vaihtui reippaaksi tekemisen meiningiksi!

21.09.2014

Estevalmennus, valmentajana Marz
Aloitimme Suban ja Muskan kanssa ympyrällä, jossa treenasimme siirtymisiä ja temmon muutoksia, koska Muska tuntui olevan kovin energinen. Ravissa pyysin ratsukkoa liikkumaan reippaammin ja pidemmin askelin, mutta Muska aina yritti tarjota laukkaa. Laukassa puolestaan vauhtia riitti sen verran, että ympyrä lopulta leventyi kaksinkertaiseksi. Kun pahimmat höyryt oli Muskasta saatu ulos, alkoivat siirtymiset sujua halutulla tavalla. Kentän lävistäjällä oli este, joka piti tulla molemmista suunnista ja muistettava laukanvaihto. Ratsukko tulin ensin oikeasta kierroksesta, enkä ollut varma oliko tuo laukkaava Muska vai Duracell -pupu. Suba kuitenkin antoi apunsa selkeästi ja saimme nähdä lennokkaita laukanvaihtoja. Parin kierroksen jälkeen ori alkoi jo rauhoittua, mutta hieman niskuroi laukanvaihdoissa. Hypyt puolestaan olivat hyviä ja ilmavia. Toinen suunta oli hieman hankalampi, laukanvaihdoissa kesti luvattoman kauan ja se hieman häiritse ratsukon työskentelyä. Pienen paininnan jälkeen vaihdot onnistuivat ja löytyi tekemisen meininkiä. Harjoittelimme myös kolmoissarjaa, mutta ennen sarjaa piti tehdä pääty-ympyrä. Ympyrällä oli tarkoitus saada hevonen kiinni ja ratsastaa koko ympyrä huolellisesti. Ympyröillä Muska painoi rajusti sisäpohjetta vastaan, mutta sarjalla ei ollut mitään ongelmia. Loppua kohden ori alkoi hieman väsyä ja ympyröistäkin tuli maltillisempia. Vauhdikas, mutta hyvä tunti ratsukolta!

08.08.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Miivi
Muska poukkoili sinne tänne suban alla. Se ei keskittynyt kunnolla, ja suballa oli hommaa saada se pysymään rauhallisena. Kun ori oli joten kuten kuolaimella sai ratsukko nostaa ravin, jossa he menivätkin ihan mukavasti, ja Muska paljastui mukavan askelluksen omaavaksi hevoseksi. Kun ravissa oli taivuteltu jonkin aikaa, sai ratsukko kokeilla väistöjä ravissa. Alku meni aivan kauheasti, mutta homma alkoi onnistua vähitellen, ja vartin päästä saatoin jo kiitellä ratsukkoa. Laukassa ratsukko sai alkuun ottaa vapaasti, ja Muska hieman riehaantuikin siitä. Kun se oli taas hallinnassa, saattoi suba kokeilla loivaa kiemurauraa vastalaukassa. Yllättäen ori teki sen esimerkillisesti, ja kiitoksena siitä ratsastaja antoi sille pitkät ohjat ja antoi kävellä. Valmennus oli jo niin lopussa, että annoin ratsukolle palautteen. Sen jälkeen he lähtivät maastoon loppukäynneille ja minä jäin odottelemaan seuraavia valmennettavia.

07.08.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Kiiu
Tänään Muska ja suba pääsivät harjoittelemaan vastalaukkaa. Lämmittelitte tekemällä siirtymisiä ja pysähtymisiä. Muska oli pohkeen takana, joten käskin suban saamaan orinsa pohkeen eteen. Muska alkoi liikkua paremmin ja pääsitte laukkaamaan. Laukkasitte pari kertaa molempiin suuntiin. Siirryitte raviin ja kerroin seuraavan tehtävän. Tulitte laukassa loivankiemurauran. Muska aluksi siirsi raviin kesken kiemuran. Parin kerran jälkeen Muska säilytti laukan koko ajan. Vaihdoitte suuntaa ja teitte samaa tehtävää toiseen suuntaan. Loivienkiemuraurien jälkeen laukkasitte vielä hetken. Laukan jälkeen vaihdoitte suuntaa ja laukkasitte toiseenkin suuntaan. Sen jälkeen aloitte tehdä loppuverryttelyä.

06.08.2014

Estevalmennus, valmentajana Kiiu
Suba ja Muska lämmittelivät itsenäisesti. Käskin suban ohjata Muskan ristikolle. Muska olisi halunnut tulla laukassa, mutta tällä kertaa tulitte ravissa. Ristikon jälkeen nostitte laukan ja tulitte laukassa uudestaan. Nostin ristikon pystyksi ja tulitte sen. Laitoin pystyn päälle pari takkia, että olisi jotain erikoista tänään. Muska hyppäsi pystyn suurella ilmavaralla varustettuna. Nostin estettä ja tein toisen esteen, sen alle tuli tötsiä. Muska hyppäsi molemmat taas suurella ilmavaralla varustettuna. Nostin esteitä ja ne olivat 70cm korkeita. Muskalle ne olivat vielä pieniä - ja pelottavia. Hetken kuluttua Muska hyppäsi ne ilman ilmavaraa. Nostin esteitä ja käskin teidän tulla ne. Muska hyppäsi ne ilman vaikeuksia. Tein teille radan ja tulitte sen. Nostin radan esteitä ja tulitte uudestaan. Ratojen jälkeen aloitte tehdä itsenäisiä loppuverryttelyjä.

25.11.2013

Kouluvalmennus, valmentajana Alison
Kentälle saapui komean värinen poniori, jolla oli huomaamattomat ja pienet askeleet. Ratsukko aloitti lämmittelyn ja käskin heitä ratsastamaan laajaa kahdeksikkoa. Kahdeksikon aikana ravin piti säilyä puhtaana ja ponia piti taivuttaa sisään aina kummallakin puoliskolla. Kevennyksen vaihto tuotti ratsastajalle ongelmia alkuun, joten kerroin aina itse milloin vaihtaa. Hetken päästä kahdeksikko alkoi jo näyttää paremmalta ja siirryimme itse ohjelmaan. Otimme tehtäviksi ravivoltit pitkillä sivuilla. Ratsukon piti asettaa vähintään kaksi ravivolttia pitkälle sivulle. Muskalla oli vaikeuksia ymmärtää jutun juonta, kun kommunikaatio ei pelannut. Vihdoin kuitenkin ravivoltit suoritettiin puhtaasti. Muska oli tyytyväisen näköinen ja todella suloinen.

24.11.2013

Estevalmennus, valmentajana Alison
Kokosin esterataa maneesiin kun suba talutti upean voikonkirjavan lewitzerorin sisään. Ori vaikutti rauhalliselta mutta energiseltä. Ratsastaja nousi rivakasti selkään ja lähti lämmittelemään oria. Olin tehnyt ratsukolle melko haastavan esteradan, jossa ratsukko joutuisi todellakin pelaamaan yhteen ettei kämmejä sattuisi. Vartin päästä tarjouduin pitelemään Muskaa hetken aloillaan, jotta suba voisi käydä kävelemässä radan. Rata ei vaikuttanut ratsastajan mielestä mitenkään tavattoman vaikealta, joten käskin heitä laukkaamaan laajan ympyrän ja lähtemään ensimmäiselle esteelle mahdollisimman suoraan. Ensimmäisenä oli kaksi okseria, jotka ratsukko suoritti helposti. Niiden jälkeen tuli trippeli, jota edelsi jyrkkä käännös vasempaan. Suba ratsasti laajan kaaren seuraavalle esteelle. Vaikka se vei aikaa, se oli turvallisin tapa ja ratsukko pääsisi hyppäämään hyvästä kulmasta. Suban piti kuitenkin johtaa Muskaa jo esteen yllä vasemmalle, sillä vain muutaman metrin päässä oli seuraava este. Sen ratsukko suoritti myös ongelmitta. Suba kuitenkin otti riskin ja ohjasi orin sarjaesteelle melko vaikeasta kulmasta, ja Muska päätti kieltää. Loppu rata sujui varsin mainiosti ilman kommelluksia, ja jätin ratsukon jäähdyttelemään uralle.

25.07.2013

Estevalmennus, valmentajana Miia Maria
Muskan kohdalla tulimme suban kanssa siihen tulokseen, että pieni jumppa tekisi oriille hyvää. Rakensinkin ratsukolle neljän esteen jumppasarjan, jonka viimeistä estettä oli valmennuksen lopussa tarkoitus lähteä nostamaan. Muska on kuitenkin niin kokenut hyppääjä, että esteet rakensin korkeiksi ristikoiksi, jotta ratsukon olisi pakko tulla sarjalle hyvällä lähestymisellä ja tiellä. Alkuverryttelyn jälkeen pyysin ratsukkoa tulemaan kuitenkin muutaman kerran yksittäistä pystyä, jotta suba pääsisi hyvin mukaan hyppyihin. Kehotin subaa kiinnittämään erityisesti huomiota siihen, että paino olisi rehellisesti kantapäillä ja pohje pysyisi hyvin paikallaan myös hyppyjen aikana. Ensimmäisellä yrityksellä jumppasarja osoittautuikin melko haasteelliseksi, kun ori jäi todella kauas viimeisestä esteestä, ja joutui ottamaan hirvittävän loikan. Pyysin subaa lähestymään sarjaa hieman lyhyemmällä tiellä ja tuomaan oriin vähän lähemmäksi ensimmäistä estettä. Nyt välit osuivat kohdilleen, mutta Muska oli hieman hämillään lyhyestä lähestymisestä ja kolautteli puomeja. Kun viimeistä estettä lähdettiin nostamaan, sai ratsukko ottaa taas hieman pidemmän lähestymisen. Muska selvästi innostui korotetusta esteestä ja se hyppäsi todella tarkasti ja pirteästi. Suban istunta pysyi hyvin tasaisena koko jumppasarjan läpi, vaikka ori hyppäsi muutaman kerran todella jäykästi. Valmennuksen loppuun ratsukko sai hypätä vielä yksittäistä pystyä muutaman kerran, ja nostin sen Muskan omalle tasolle. Ratsukko ylitti sen tyylipuhtaasti molemmista suunnista, joten annoin heille luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn.

04.04.2013

Innostukseni lewitzereihin toi Golden League Sporthorsesiin tänään uuden ponin suoraan Saksasta. Moscan, lempinimeltään Muska, on oikein mukavan oloinen, 7-vuotias ori. Aloitamme sen kanssa kilpailemisen saman tien ja tähtäämme tietenkin laatuarvosteluihin. Muskan haluan nähdä monen tulevan lewitzervauvan suvussa, on se nimittäin aika upea tapaus.


* Ikääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 70 irl. päivää!

syntynyt - 28.09.2011
1 vuotta - 07.12.2011
2 vuotta - 15.02.2012
3 vuotta - 25.04.2012
4 vuotta - 04.07.2012
5 vuotta - 12.09.2012
6 vuotta - 21.11.2012
7 vuotta - 30.01.2013
8 vuotta - 10.04.2013
9 vuotta - 19.06.2013
10 vuotta - 28.08.2013
11 vuotta - 06.11.2013
12 vuotta - 15.01.2014
13 vuotta - 19.03.2014
14 vuotta - 28.05.2014
15 vuotta - 06.08.2014
16 vuotta - 15.10.2014
17 vuotta - 24.12.2014
18 vuotta - 04.03.2015
19 vuotta - 13.05.2015
20 vuotta - 22.07.2015

Virtuaalihevonen, sim-game horse Ulkoasun © Veikkalay 2010, muokkaus © suba » Sivun alkuun